Logo
Give Elementer

Give Elementer

Udfordringen

På Give elementfabrik var der problemer i vaskeanlægget. Skinnerne slog gnister under vask, hvilket førte til kortslutninger og dermed stillestående produktion.

Løsningen

Med et kontaktløst strømsystem fra Vahle sikrer vi, at strøm og vand ikke får kontakt og dermed øges produktionssikkerheden.

Quotations

Det betyder at vi er mere konkurrencedygtige nu, fordi alle processer er optimeret.

Henrik Nielsen

Teknisk chef - Give Elementer

GIVE ELEMENTER

Kontaktløs strøm

Give Elementfabrik er en førende leverandør af beton- og letbeton elementer til landbrug og industribyggeri. Fabrikken er en gammel familieejet virksomhed med rødder helt tilbage til 1964.

Da Give Elementfabrik ikke længere kunne følge med efterspørgslen på deres produkter blev de enige om at udvide med en ny produktionshal. I den nye hal skulle der være et vaskeanlæg og da deres eksisterende vaskeanlæg havde nogle store problemer, gik Henrik Nielsen, deres tekniske chef i tænkeboks.

Den ideelle løsning var at finde et system, der ikke var følsomt overfor vand.

I det gamle anlæg lå der strømskinner, der slog gnister, hvilket førte til kortslutninger i anlægget. Det gav en stilstående produktion, som påvirkede hele processen med støbning, hærdning og vask. Driftsikkerhed stod derfor højt på ønskelisten sammen med mindre vedligehold af et nyt anlæg.

Da Give Elementer satte sig sammen med Nordtech, blev de hurtigt enige om, at Vahles vPower ville være et rigtig godt bud på en løsning af alle problematikkerne.

Med vPower støbes ledningerne ned i betongulvet og strømmen føres kontaktløst til en pick-up. På den måde sikres en fuldstændig adskillelse af vand og strøm i vaskeanlægget. Det gør næsten systemet vedligeholdelsesfrit.

Med det nye vaskeanlæg, så vil Give Elementfabrik være langt mere konkurrencedygtig, da deres produktionsproces er optimeret og de kan vaske væsentlig hurtigere end tidligere.

 

Kontaktløs strøm
Niels Riber

Niels Riber

Radiostyring og strømforsyning
Mail: nr@nordtech.dk Direkte nr: +45 3226 5079 Mobil: +45 2029 0850
Rasmus Ravn

Rasmus Ravn

Strømforsyning
Mail: rr@nordtech.dk Direkte nr: +45 3226 5076 Mobil: +45 2896 9899
Jens Jensen

Jens Jensen

Radiostyring og strømforsyning
Mail: jj@nordtech.dk Direkte nr: +45 3226 5084 Mobil: +45 9215 5559
Henrik Hansen

Henrik Hansen

Vejeudstyr
Mail: hh@nordtech.dk Direkte nr: +45 3226 5086 Mobil: +45 6013 9799