Nordtech - januar - Nordtech

Give Elementer

Kontaktløs strøm
Udfordringen

På Give elementfabrik var der problemer i vaskeanlægget. Skinnerne slog gnister under vask, hvilket førte til kortslutninger og dermed stillestående produktion.

Løsningen

Med et kontaktløst strømsystem fra Vahle sikrer vi, at strøm og vand ikke får kontakt og dermed øges produktionssikkerheden.

Reference
Det kommer til at betyde, at vi er mere konkurrencedygtige, fordi vaskehastigheden er væsentlig højere nu.
Henrik Nielsen, Teknisk chef, Give Elementer
Give Elementer

Kontaktløs strøm

Give Elementfabrik er en førende leverandør af beton- og letbeton elementer til landbrug og industribyggeri. Fabrikken er en gammel familieejet virksomhed med rødder helt tilbage til 1964.

Da Give Elementfabrik ikke længere kunne følge med efterspørgslen på deres produkter blev de enige om at udvide med en ny produktionshal. I den nye hal skulle der være et vaskeanlæg og da deres eksisterende vaskeanlæg havde nogle store problemer, gik Henrik Nielsen, deres tekniske chef i tænkeboks.

Den ideelle løsning var at finde et system, der ikke var følsomt overfor vand.

I det gamle anlæg lå der strømskinner, der slog gnister, hvilket førte til kortslutninger i anlægget. Det gav en stilstående produktion, som påvirkede hele processen med støbning, hærdning og vask. Driftsikkerhed stod derfor højt på ønskelisten sammen med mindre vedligehold af et nyt anlæg.

Da Give Elementer satte sig sammen med Nordtech, blev de hurtigt enige om, at Vahles vPower ville være et rigtig godt bud på en løsning af alle problematikkerne.

Med vPower støbes ledningerne ned i betongulvet og strømmen føres kontaktløst til en pick-up. På den måde sikres en fuldstændig adskillelse af vand og strøm i vaskeanlægget. Det gør næsten systemet vedligeholdelsesfrit.

Med det nye vaskeanlæg, så vil Give Elementfabrik være langt mere konkurrencedygtig, da deres produktionsproces er optimeret og de kan vaske væsentlig hurtigere end tidligere.

Nordtech - januar - Nordtech

Produkter, der er brugt i denne case